Medische gegevensuitwisseling

Het ASz maakt gebruik van de volgende middelen voor veilige medische gegevensuitwisseling. Om gegevens digitaal uit te wisselen hebben wij jouw gegevens nodig. Vul dit formulier in als de gegevens van jouw praktijk nog niet bij ons bekend zijn.

Zorgverlenersportaal

In het zorgverlenersportaal kun je als huisarts of specialist ouderengeneeskunde gegevens in het elektronisch patiëntdossier van het Albert Schweitzer ziekenhuis inzien. Je ziet gegevens van patiënten uit jouw praktijk en de praktijken waarvoor je waarneemt. Huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde kunnen via onderstaande link een account aanvragen. Met het invullen van de aanvraag ga je akkoord met de gebruikersovereenkomst. Lees ook de veelgestelde vragen. De doorlooptijd van een aanvraag voor het Zorgverlenersportaal is enkele weken. Je ontvangt per mail bericht en instructie als de aanvraag is verwerkt.

ZorgDomein en Zorgmail

Voor het veilig uitwisselen van medische gegevens maken wij verder gebruik van ZorgDomein en Edifact/Zorgmail. Je kunt vanuit je Zorgmail account veilig mailen met ASz-medewerkers en artsen als je een mailadres met een @asz.nl extensie gebruikt.

Siilo

Veel medisch specialisten in het ASz maken gebruik van Siilo voor kort overleg. Siilo is ideaal voor directe messaging met de specialisten van het Albert Schweitzer ziekenhuis: 70% van de medisch specialisten is hierop aanwezig. Binnen Siilo is er een Transmuraal platform Drechtsteden, zodat artsen in de regio elkaar via deze groep nog makkelijker vinden en contactgegevens kunnen delen. Je kunt lid worden van dit platform door in de Siilo app een bericht te sturen aan Team Siilo met de tekst: @TPDrecht join albert

Voor meekijkconsulten biedt Siilo ‘Prisma Teams’ aan. Hierin kunnen vragen gesteld worden aan multidisciplinaire teams, georiënteerd rondom om een specialisme. De specialistengroep geeft snel antwoord. Aanmelden kan via https://www.prisma.team/aanmelden

U bent nu hier

MijnASzIk ben zorgverlenerMedische gegevensuitwisseling
Naar boven