Hier vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over corona. Lees meer

Kopafbeelding

Diabetespatiënten, wandel mee voor de 'Challenge'!

7 april 2017

Alle diabetespatiënten zijn weer van harte uitgenodigd om met een groep van het Albert Schweitzer ziekenhuis mee te trainen voor de Nationale Diabetes Challenge 2017.

Op dinsdag 18 april om 18.30 uur gaat de wandelgroep voor het eerst weer van start vanaf de ingang van ziekenhuislocatie Zwijndrecht (Langeweg 336, parkeren gratis.) Het is de eerste van negentien dinsdagavonden om te trainen voor de 5 of 10 kilometer, toewerkend naar het landelijke wandelevenement met duizenden diabetespatiënten eind september.Volksziekte
De Challenge benadrukt het belang van een gezonde leefstijl bij diabetes (type 1 en 2). Diabetes is 'volksziekte nummer 1' geworden. Veel mensen, ook patiënten zelf, weten niet dat recreatief wandelen een zeer effectieve manier is om het glucosegehalte in het bloed drastisch te laten afnemen, zelfs met een blijvend effect. Het doel van de Challenge, een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, is dan ook om zoveel mogelijk mensen met diabetes in beweging te brengen. 

Data
Om mee te trainen, hoeft de wandelaar niet per se bij het Albert Schweitzer ziekenhuis onder behandeling te zijn. Een topconditie is niet nodig. Deelname aan de trainingsgroep is gratis en een wandelmaatje meenemen mag. De zomerperiode wordt overgeslagen. Wie aanhaakt bij de groep, krijgt de precieze data te horen.

Begeleiding
Deskundige begeleiding met kennis van diabetes is aanwezig. De groep gaat ook gezamenlijk naar het eindevenement. Aanmelden hoeft niet, tijdig aanwezig zijn op een van de dinsdagavonden vanaf 18 april in Zwijndrecht volstaat.

U bent nu hier

MijnASzIk ben zorgverlenerNieuwsberichten professionals2017AprilDiabetespatiënten, wandel mee voor de 'Challenge'!
Naar boven