Hier vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over corona. Lees meer

Kopafbeelding

Voorstellen nieuwe specialisten

Floris Kauer

“Ik denk dat ik nog naar hartenlust kan groeien in het ASz”

Dat is wat ik een jaar geleden schreef als mijn introductie toen ik in het Albert Schweitzer begon. Het bleek helemaal waar.
Ik ben erg trots dat ik per 1 december lid ben van deze mooie familie.
Na het voltooien van de opleiding cardiologie in het Erasmus in 2011 en een fellowship van twee jaar ben ik in 2013 geregistreerd als interventiecardioloog. In die tijd heb ik mij intensief beziggehouden met de invasieve beeldvorming en intracoronaire fysiologie.
Daarnaast maakte ik als staflid deel uit van het team artsen van de ICCU-cardiologie waar ik met veel plezier heb samengewerkt met de intensivisten en thorax chirurgen.
Ik zal dit jaar nog met enige regelmaat te vinden zijn in het Erasmus om aan mijn promotieonderzoek te werken. Het gaat om een vrij technisch onderzoek naar de mogelijkheden van echocardiografische deformation imaging (Speckle Tracking) bij patiënten met een hypertrofische cardiomyopathie of genetisch dragerschap daarvan. Een wat atypische nevenactiviteit voor een interventiecardioloog waardoor ik inmiddels binnen de vakgroep uitgemaakt wordt voor “hybride cardioloog”.
 

Robert Smeenk
(40 jaar)

Na de opleiding geneeskunde aan het VUmc in Amsterdam en een promotie op "Combined Modality Treatment of Pseudomyxoma Peritonei" in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis, heb ik mijn opleiding tot chirurg in het AMC, en het Albert Schweitzer ziekenhuis zelf, afgerond in 2012.

Voor 2 jaar heb ik daarna in Limburg een CHIVO-schap (Chirurg in Vervolg Opleiding) gevolgd om me verder te bekwamen in de laparoscopische (colorectale en bariatrische) chirurgie en proctologie. Daarna ben ik voor een jaar gaan werken in een Bariatrisch Centrum in Bergen op Zoom om me verder te specialiseren in de bariatrie. Voordat ik in het ASz kwam werken heb ik 2 jaar als gastro-intestinaal chirurg gewerkt in Lelystad.

Sinds juni ben ik weer terug in het ASZ als gastro-intestinaal chirurg met als aandachtsgebieden de colorectale chirurgie, bariatrische chirurgie en proctologie/bekkenbodem pathologie. Ik werk om de week 1 dag in de week in Zwijndrecht en voor de rest in Dordwijk. Mijn ambitie is om, naast leveren van hoog kwalitatieve en evidence based basis zorg, innovatie te introduceren waar mogelijk en mee te gaan met de technologische ontwikkelingen in ons huidig zorglandschap,. Het nevendoel hiervan is om met het ASZ op bepaalde gebieden van ons vak voorop te kunnen lopen. Het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek is hierbij een wezenlijk onderdeel.
 

U bent nu hier

MijnASzIk ben zorgverlenerNieuwsberichten professionals2017DecemberVoorstellen nieuwe specialisten
Naar boven