Hier vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over corona. Lees meer

Kopafbeelding

Nieuwe 'vloot' patiëntenrolstoelen geschonken door Vriendenfonds

14 december 2016

Patiënten op de locaties Dordwijk en Zwijndrecht kunnen voortaan gebruik maken van in totaal zeventig nieuwe, riante rolstoelen. Deze zijn geschonken door het Vriendenfonds van het Albert Schweitzer ziekenhuis. Ze staan voor patiënten klaar in de centrale hal en ze zijn, net als winkelwagentjes, mee te nemen met een euromunt.

Het Vriendenfonds heeft enerzijds als doel het mogelijk maken van wetenschappelijk onderzoek door middel van schenkingen, anderzijds het verhogen van het patiëntencomfort. “Daarbij richten wij ons op zaken waar in het normale ziekenhuisbudget eigenlijk geen ruimte voor is”, vertelt secretaris Mark Uilhoorn. 


V.l.n.r. Wim de Leur (voorzitter Vriendenfonds), Anneke Sanderse (lid Raad van Bestuur), Mark Uilhoorn (secretaris Vriendenfonds) en Marije Siteur (afdelingshoofd Receptie) tijdens de overdracht van de stoelen aan het ziekenhuis.
FOTO MAARTJE BROCKBERND


Koninklijk
De forse investering in de nieuwe 'vloot' - ruim 1000 euro per exemplaar - is mogelijk gemaakt door donateurs. “Wij hadden allang de wens om deze rolstoelen te verzorgen”, vertelt Uilhoorn. “Uit ervaring weet ik dat je je meteen patiënt voelt, wanneer je in een rolstoel wordt vervoerd binnen het ziekenhuis. Bij deze fraaie stoelen moet ik echt zeggen dat je je ook een beetje koninklijk voelt. Niet alleen door de oranje kleur; vroeger hadden koningen écht rolstoelen. Filips II en Lodewijk XIV hadden er een.”

Zichtbare en nuttige bijdrage
Ziekenhuisbestuurder Anneke Sanderse nam op 14 december symbolisch een stoel in ontvangst van het Vriendenfonds. “We zijn heel blij met deze luxe, nuttige en zichtbare bijdrage aan het comfort van onze patiënten”, zegt zij. “We zijn ook blij met de aanwezigheid van het Vriendenfonds en hopen dat veel wensen kunnen worden gerealiseerd de komende jaren."

U bent nu hier

MijnASzIk ben zorgverlenerNieuwsberichten professionals2016DecemberNieuwe 'vloot' patiëntenrolstoelen geschonken door Vriendenfonds
Naar boven