Hier vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over corona. Lees meer

Kopafbeelding

Nieuwe specialist: Crista Liesting, cardioloog

Crista Liesting is één van de twee vrouwelijke cardiologen die onlangs toetraden tot de vakgroep Cardiologie in het ASz. Vijf vragen aan een cardioloog die het dynamische van haar vak bijzonder aantrekkelijk vindt.

1. Welk beroep had je gekozen als je geen arts had kunnen worden?
“Verloskundige, dat leek me een prachtig beroep. Tijdens de middelbare school bleek dat de universiteit haalbaar was, toen heb ik nog even aan gynaecologie gedacht. Uiteindelijk bleek cardiologie veel meer bij me te passen.”

2. Wat maakt cardiologie voor jou zo’n mooi specialisme?
“Het is een dynamisch vakgebied, dat spreekt me erg aan. Daarnaast kunnen we binnen ons vakgebied de diagnoses stellen met behulp van de diagnostiek de we grotendeels zelf uitvoeren. Bovendien focust de cardioloog zich tot één orgaan, met de bijbehorende ziektebeelden. Die combinatie maakt de cardiologie voor mij tot een bijzonder aantrekkelijk specialisme.”

3. Wanneer en waar heb je gestudeerd?
“Van 2001 tot 2007 heb ik in Rotterdam geneeskunde gestudeerd; vrijwel meteen daarna startte ik – eveneens in Rotterdam - met de specialistenopleiding cardiologie. Net als collega Anne Mijn Helming heb ik de non-invasieve beeldtechniek als subspecialisatie. Wat me hierin aanspreekt, is dat je via CT, MRI en echo veel pathologie in kaart kunt brengen. Ik ben bezig met promotieonderzoek op dit gebied, waarbij we de cardiotoxiciteit onderzoeken van Herceptin, wat gegeven wordt aan borstkankerpatiënten.”

4. Omschrijf jezelf in drie woorden?
“Sociaal, betrouwbaar en perfectionistisch.”

5. Hoe ontspan je naast je werk?
“Twee keer per week loop ik hard, wat mij erg veel ontspanning geeft. Genieten van mijn prachtige gezin, vrienden en familie geeft daarnaast veel energie. Deze combinatie is voor mij de ultieme vorm van ontspanning.”

U bent nu hier

MijnASzIk ben zorgverlenerNieuwsberichten professionals2015NovemberNieuwe specialist: Crista Liesting, cardioloog
Naar boven