Hier vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over corona. Lees meer

Kopafbeelding

Nieuwe speciliast: Anne Mijn Helming, cardioloog

Anne Mijn Helming is één van de twee vrouwelijke cardiologen die onlangs toetraden tot de vakgroep Cardiologie in het ASz. Vijf vragen aan een cardioloog die in tijden van drukte altijd blijft relativeren.

1. Wanneer en waar heb je je medische opleidingen gevolgd?
“In 1999 begon ik in Leiden met de studie geneeskunde, in 2008 startte ik in Rotterdam met de specialistenopleiding cardiologie die ik deels in het ASz doorliep. Waarom cardiologie? Ik vond na mijn coschappen veel specialisaties interessant, maar cardiologie past toch het beste bij me. Het is een beschouwend èn praktisch specialisme; je houdt als cardioloog het hele pakket in eigen hand, van diagnostiek tot behandeling. Dat vind ik prettig. Samen met collega Crista Liesting ben ik gespecialiseerd in non-invasieve beeldvorming: echo, CT- en MRI-diagnostiek.”

2. Hoe druk is jouw werkweek?
“Dat wisselt enorm. De polikliniek is druk, maar op een andere manier dan de weken in de kliniek, met name de CCU kan hectisch zijn. Daarnaast zijn er nog de diensten, gemiddeld een keer in het weekend per maand en om de 1.5 week een doordeweeksedienst. Maar hoe druk het ook is, mijn werk blijft leuk. Juist ook de hectiek geeft mij veel voldoening.”

3. Omschrijf jezelf eens in drie woorden?
“Efficiënt, rustig en consciëntieus.”

4. Hoe ziet jouw ideale zaterdag eruit?
“Met het hele gezin lekker ontbijten, vervolgens met z’n allen naar buiten; naar een speeltuin of wandelen met vrienden die net als wij jonge kinderen hebben. Daarna uitgebreid koken, met een wijntje erbij. Als ik tijd heb, bak ik graag.”

5. Wat wilde je vroeger worden?
“Kinderboekenschrijfster, ik heb het altijd leuk gevonden om te schrijven en met de Nederlandse taal bezig te zijn. Als ik geen medicijnen had kunnen gaan studeren, was ik Nederlands gaan doen.”

Welke barrière doorbraken Anne Mijn Helming en Crista Liesting? U leest het hier:
https://www.facebook.com/asznl/photos/a.117402091674303.26809.103574979723681/891069194307585/ 

U bent nu hier

MijnASzIk ben zorgverlenerNieuwsberichten professionals2015NovemberNieuwe speciliast: Anne Mijn Helming, cardioloog
Naar boven