Hier vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over corona. Lees meer

Kopafbeelding

Informatiemiddag over chronische pijn op 2 december

17 november 2015

Ondanks dat één op vijf Nederlanders aan chronische pijn lijdt, weten veel mensen niet wat chronische pijn is. Vanuit die gedachte organiseert het Pijnbehandelcentrum van het Albert Schweitzer ziekenhuis samen met de Patiënten Vereniging voor Neurostimulatie (PVVN) en St. Jude Medical een informatiemiddag over chronische pijn.

Die wordt gehouden op woensdag 2 december van 15.00 tot 18.30 uur in het Van der Valk Hotel, Laan van Europa 1600 in Dordrecht. Deelname is gratis, aanmelden kan hier.
 
Therapieën
Tijdens deze middag vertellen de pijnspecialisten van het Albert Schweitzer ziekenhuis over de aandoening chronische pijn en over de verschillende therapieën om chronische pijn te bestrijden, in het bijzonder over de neurostimulator.

Onnodig
“Het duurt vaak jaren voor een patiënt weet dat hij of zij aan chronische pijn lijdt”, vertelt verpleegkundig specialist Tanja Hamm van het Pijnbehandelcentrum. “Dat betekent dat een groot aantal mensen onnodig met pijn rondloopt en niet de juiste therapie krijgt. Tijdens deze infosessie in de Week van de Chronische Pijn hopen wij veel mensen een oplossing te bieden om hun pijn te verzachten.”


De ‘pijndokters’ van het Albert Schweitzer ziekenhuis, v.l.n.r. Ismaïl Gültuna, Hans Aukes en Eric-Jan van Gorp.

Afmattend
Chronische pijn is een aandoening waarbij pijnsymptomen langer dan drie maanden aanhouden, terwijl de oorzaak van de pijn verdwenen is. Dit soort pijn is vaak zowel fysiek als emotioneel afmattend en gaat in sommige gevallen zelfs nooit weg.  De aandoening kan veroorzaakt worden door schade aan zenuwbanen als gevolg van letsel of een ingreep. Chronische pijn heeft veel impact op het normale leven en de dagelijkse activiteiten. Patiënten krijgen vaak pas na lange tijd de diagnose voor chronische pijn.
 
Iedereen met (belangstelling voor) chronische pijn is welkom, na aanmelding

U bent nu hier

MijnASzIk ben zorgverlenerNieuwsberichten professionals2015NovemberInformatiemiddag over chronische pijn op 2 december
Naar boven