Hier vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over corona. Lees meer

Kopafbeelding

Tinnitus therapie in het ASz

Patiënten met Tinnitus kunnen baat hebben bij de Tinnitus therapie. Daarom is er binnen de vakgroep KNO in het ASz onlangs een start gemaakt met deze therapie.

Patiënten die met deze klachten worden ingestuurd, worden eerst volledig door de KNO-arts onderzocht. Indien de arts meent dat een patiënt in aanmerking komt voor deze therapie, wordt de patiënt naar het Hoorexpertisecentrum in het Albert Schweitzer ziekenhuis doorverwezen.

Intakegesprek
In het Hoorexpertisecentrum krijgt de patiënt een intakegesprek met een daarvoor opgeleide audicien, waarbij bepaald wordt of het zinvol is om de therapie te volgen. De therapie beslaat een periode van 12 weken, waarin een aantal bezoeken op locatie Dordwijk wordt gepland. Deze bezoeken zijn voor eigen rekening van de patiënt: de therapie valt onder de niet-verzekerde zorg.

Kosten
De kosten van de therapie bedragen € 795,- het intakegesprek kost € 60,- (de kosten van het intakegesprek komen te vervallen als de patiënt de therapie gaat volgen).

Meer weten?
Informatie over de therapie kan worden ingewonnen bij Ineke Venis, afdelingshoofd KNO Albert Schweitzer ziekenhuis: i.venis@asz.nl. of op maandag, dinsdag en donderdag via telefoonnummer (078) 654 2067.
 

Naar boven