Hier vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over corona. Lees meer

Kopafbeelding

Vijf vragen aan…

Vincent Wennemers, chef de clinique Orthopedie
Voorheen presenteerden nieuwe specialisten in ons ziekenhuis zich in de Verwijzer aan u via een kort CV. Om deze kennismaking een wat persoonlijker tintje te geven, geven zij vanaf nu antwoord op vijf vragen. Vincent Wennemers, sinds januari j.l. chef de clinique Orthopedie, bijt het spits af.

1. Altijd al geweten dat je orthopedisch chirurg wilde worden?
“Vrij snel, ja. De anatomie-vakken tijdens de studie geneeskunde vond ik ontzettend leuk, het was duidelijk dat ik een ‘snijdend’ vak wilde gaan doen. Orthopedie vond ik meteen geweldig. De patiëntenpopulatie is heel divers en je kunt zowel poliklinisch conservatief handelen alsook operatieve oplossingen bieden.”

2. Wanneer en waar ben je afgestudeerd?
“In Rotterdam studeerde ik in 2006 af als arts, de opleiding tot specialist volgde ik deels in Rotterdam, deels in Delft. In april 2014 studeerde ik af als orthopedisch chirurg, waarna ik nog bijna een jaar in Delft ben blijven werken.”

3. Wat is het beste advies dat je tijdens je studie kreeg?
“Dat kwam van een arts-assistent voordat ik met mijn co-schappen begon. Zijn opmerking ‘Je merkt het vanzelf of je je ergens thuisvoelt’ bleek herkenbaar en nuttig.”

4. Wat is je beste eigenschap als specialist?
“Of ik als ortopaed in mijn handelen goed ben, laat ik aan anderen om te beoordelen. Maar communicatie zie ik zeker als een relevante eigenschap. Ik sta open voor patiënten en collega’s, ga voor korte lijnen. Uit ervaring weet ik hoe belangrijk ook een goede communicatie met de huisarts is. Mijn vrouw is waarnemend huisarts in deze regio en onze gesprekken over de zorg zijn bijzonder waardevol.”

5. Hoe ontspan je naast je werk?
“Ik sport graag, hardlopen en fietsen, en ik hou van lezen, ‘Oorlogsparadijs’ van Nico Dros ligt op mijn nachtkastje. Dat doe ik als ik er tijd voor heb, mijn werk en gezin met twee jonge kinderen zorgen ervoor dat mijn dagen goed gevuld zijn.”

 

Naar boven