Hier vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over corona. Lees meer

Kopafbeelding

We zijn weer 'Top Employer' en nu zelfs de beste in de zorg!

13 maart 2014

Voor het derde achtereenvolgende jaar heeft het Albert Schweitzer ziekenhuis het predicaat Top Employer ontvangen. In het segment Care & Cure (gezondheidszorg) is dit ziekenhuis dit jaar zelfs de hoogst scorende organisatie in het land. Niet alleen is het daarmee de grootste werkgever in de regio Drechtsteden, maar ook een zeer betrouwbare werkgever, met veel oog voor 'menselijk kapitaal'.

De predicaten werden woensdagavond 12 maart uitgereikt in Amsterdam. Jan Jaap Ensing, hoofd P&O van het Albert Schweitzer ziekenhuis is trots en tevreden. "Volgens de AD Ziekenhuis Top 100 zijn wij op dit moment het beste ziekenhuis van Nederland, als Top Employer maken we die status nu óók waar in onze rol van werkgever."


Hoofd P&O Jan Jaap Ensing (midden) koestert de nieuwe Top Employer-plaquette, samen met medewerkers van de afdeling P&O.
FOTO FREDERIKE ROOZEN-SLIEKER


Gunstige arbeidsvoorwaarden
De Top Employers-certificering wordt sinds 1991 jaarlijks door het internationale Top Employers Institute toegekend aan ondernemingen die de hoogste normen hanteren op het gebied van goed werkgeverschap. Wie zich Top Employer mag noemen, heeft aangetoond veel aandacht te besteden aan onder meer gunstige primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, leiderschap, carrièremogelijkheden en organisatiecultuur.

Ontplooien
Aernoudt van der Wilk, accountmanager bij Top Employers Institute, ziet een trend binnen de top van de zorginstellingen: "Ondanks de crisis proberen deze organisaties in te springen op de behoeften van hun medewerkers. Door zich te richten op goede opleidingen en trainingen en het zorgvuldig begeleiden van mensen in verandertrajecten, krijgen medewerkers de kans zich te blijven ontplooien."

Flexibiliteit
Het Albert Schweitzer ziekenhuis heeft dergelijke verandertrajecten recent ook meegemaakt. Ensing: "Ook bij ons is de werkgelegenheid het afgelopen jaar afgenomen. Maar we hebben ons er met succes voor ingespannen om dat te laten gebeuren zonder gedwongen ontslagen. We hebben het op een creatieve manier opgelost, met als neveneffect meer flexibiliteit in de organisatie. Top Employer zijn betekent dat je ook in lastige tijden tot het uiterste gaat om voor je mensen te zorgen. Ik ben er trots op dat onze medewerkers zich zelf óók loyaal en flexibel hebben opgesteld in dit proces."

Bewijzen
Het onderzoek van dit jaar laat zien dat instellingen steeds meer belang hechten aan medewerkertevredenheid. Van der Wilk: "Organisaties in de zorg begrijpen dat tevreden medewerkers leiden tot betere bedrijfsresultaten. Ook tevredenheid en blijvende ontwikkeling van medewerkers gaan hand in hand." Het Top Employers Institute certificeert jaarlijks honderden organisaties, die zich daar zelf voor kunnen aanmelden. Zij moeten tal van bewijzen overleggen van goed werkgeverschap. Ook kunnen zij bezoek krijgen van inspecteurs.

Talenten

Het Albert Schweitzer ziekenhuis draagt het Top Employerschap actief uit, omdat het een stimulerend effect heeft op (potentiële) medewerkers. Ensing: "Op dit moment laten we mondjesmaat nieuw personeel toe, maar over enkele jaren zijn goede krachten weer hard nodig. Dan willen wij de beste talenten aantrekken en daar helpt dit predicaat bij.

Ziekenhuizen

Onder de Top Employers 2014 zijn diverse andere ziekenhuizen, waaronder het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis, Catharina Ziekenhuis, Laurentius Ziekenhuis, Martini Ziekenhuis en St. Antonius Ziekenhuis. Top Employers 2014 in andere branches zijn onder meer E.ON, ABN Amro, CenterParcs, Sodexo en Samsung.

U bent nu hier

MijnASzIk ben zorgverlenerNieuwsberichten professionals2014MaartWe zijn weer 'Top Employer' en nu zelfs de beste in de zorg!
Naar boven