Hier vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over corona. Lees meer

Kopafbeelding

Getekende samenwerkingsovereenkomst Reload

Een langer lopend zorgprogramma binnen stichting Drechtzorg is Reload. Reload staat voor Regionale Long Afspraken Drechtsteden. Reload is een samenwerkingsverband tussen de eenheid Longgeneeskunde van ons ziekenhuis en de thuiszorginstellingen Rivas Zorggroep en Internos. De partners hebben besloten de zorg binnen Reload verder te continueren en dit onderstreept met het tekenen van een samenwerkingsovereenkomst.

Project Reload
Reload is in 2004 gestart als pilotproject en is inmiddels reguliere zorg geworden in onze regio. Deze zorg door longverpleegkundigen heeft zich de afgelopen jaren gericht op:

• Ondersteuning in huisartsenpraktijken
• Specifieke zorg voor patiënten met ernstig / zeer ernstig COPD (palliatieve huisbezoeken)
• Specifieke zorg voor patiënten die thuis zuurstof krijgen (COPD- en longkankerpatiënten)
• Een coördinerende functie binnen alle disciplines rondom de COPD-zorg.

Daarnaast levert Reload een actieve bijdrage aan deskundigheidsbevordering en het landelijk op de kaart zetten van kwalitatief hoge COPD-zorg.

Jan Bastiaanse Prijs
Reload is in 2004 landelijk onderscheiden met de Jan Bastiaanse Prijs voor het project ‘vroegtijdig opsporen en behandelen / begeleiden van COPD-patiënten‘ en in 2007 met de Anna Reynvaan Praktijkprijs voor het project ‘palliatieve zorg: óók bij COPD’ en in 2012 genomineerd voor de Anna Reynvaan Praktijkprijs ‘angst en depressie bij ernstig COPD’.

Samenwerking
De regionale samenwerking is mei 2013, opnieuw, geformaliseerd. Een belangrijk moment, omdat het onderstreept dat de samenwerkingspartners ook schriftelijk de intentie willen aangeven deze zorg voor COPD-patiënten te blijven continueren. Gezamenlijk zullen de eenheid Longeneeskunde, Rivas Zorggroep en Internos zich sterk blijven maken voor kwalitatief goede COPD-zorg in deze regio.

U bent nu hier

MijnASzIk ben zorgverlenerNieuwsberichten professionals2013JuniGetekende samenwerkingsovereenkomst Reload
Naar boven