Hier vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over corona. Lees meer

Kopafbeelding

'Monumentale' dokters vertrekken gelijktijdig

28 november 2013

Het naderende afscheid van twee 'mastodonten' is een aderlating voor het Albert Schweitzer ziekenhuis. De boegbeelden Bas van Ouwerkerk (internist-endocrinoloog) en Wout Pepels (orthopedisch chirurg) zijn allebei dertig jaar werkzaam geweest bij opeenvolgende Dordtse ziekenhuizen. Toevallig nemen ze bijna tegelijk afscheid, op 6 en 20 december.

Hoewel hun medische specialismen weinig raakvlakken hebben - internisten staan bekend als 'denkers', orthopeden zijn meer 'klussers' - hebben de beide Dordtenaren veel gemeen. Ze zijn graag geziene, kundige en hardwerkende artsen, die steeds een grote betrokkenheid bij hun patiënten aan den dag hebben gelegd. Allebei onderscheiden ze zich ook nog met een passie buiten de geneeskunde: Van Ouwerkerk speelt niet onverdienstelijk cello en Pepels is fervent marathonloper en wielrenner. 


FOTO FREDERIKE ROOZEN-SLIEKER 

Motiveren
Van Ouwerkerk (rechts op de foto) heeft mede aan de wieg gestaan van het Diabetescentrum binnen het Albert Schweitzer ziekenhuis en was lange tijd voorzitter van de Diabetescommissie. Hij typeert diabeteszorg vooral als 'het onvermoeibaar blijven motiveren van de patiënt'.
Pepels heeft zich jarenlang beijverd voor medische ondersteuning van amateur-sporters, wat recent nog heeft geresulteerd in de oprichting van het Running Health Center: een online adviescentrum voor hardlopers. 
 
De scheidend specialisten krijgen uitstekende opvolging, maar zullen toch worden gemist. Medewerkers en collega-artsen van het Albert Schweitzer ziekenhuis wensen beiden nog veel mooie en actieve jaren toe!

Van het tweetal heeft orthopeed Pepels op zijn afscheid al zijn (ex-)patiënten uitgenodigd. Zij zijn welkom op vrijdag 20 december van 15.00 tot 18.00 uur in het Wantijpaviljoen te Dordrecht. 
 

U bent nu hier

MijnASzIk ben zorgverlenerNieuwsberichten professionals2013November'Monumentale' dokters vertrekken gelijktijdig
Naar boven