Maatregelen en veelgestelde vragen rondom corona. Meer informatie.

Belangrijke informatie voor patiënten en bezoekers in verband met het coronavirus

Op 25 september 2021 eindigt de afstandsregel. Ook in het ziekenhuis?

 • Nee. In ons ziekenhuis verzoeken we u om voorlopig nog anderhalve meter afstand te bewaren. We doen dit omdat het aantal besmettingen in onze regio nog altijd hoog is en er altijd mensen met een kwetsbare gezondheid in het ziekenhuis zijn.
 • Vrijwilligers zullen voorlopig blijven vragen om vragen te beantwoorden over uw gezondheid. Eventuele klachten die u op dit moment heeft, zijn mede bepalend voor de veiligheid in het ziekenhuis. De looproutes in één richting blijven bestaan en de bezoekregeling blijft nog beperkt.

Moet ik een mondkapje op in het ziekenhuis?

 • Nee. Het dragen van een mondkapje is voor patiënten en bezoekers in de ziekenhuisgebouwen vanaf 26 juni 2021 niet meer nodig. Het blijft op vrijwillige basis wel toegestaan.
 • Als het niet lukt om anderhalve meter afstand te bewaren tussen een patiënt en een ziekenhuismedewerker, dan draagt de ziekenhuismedewerker een mondneusmasker of faceshield.
 • Personeel draagt een mondneusmasker bij alle medische handelingen waarvoor dit altijd al vereist was.

Ik ben al volledig gevaccineerd. Moet ik me bij verkoudheidsklachten alsnog laten testen?

 • Ook als u volledig gevaccineerd bent, is het belangrijk dat u zich bij verkoudheidsklachten laat testen. Het is namelijk nog steeds mogelijk dat u positief op het coronavirus getest wordt en anderen hiermee besmet.

Kan ik zonder afspraak binnenlopen voor een röntgenfoto of voor de apotheek in de ziekenhuishal?

 • Het zonder afspraak inlopen voor een röntgenfoto is stopgezet. Wel worden weer alle onderzoeken uitgevoerd - röntgenfoto, echo of CT- of MRI-scan - maar alleen op afspraak. Voor de locaties Dordwijk en Zwijndrecht kunt u, nadat u verwezen bent, bellen naar de polikliniek Radiologie, telefoon (078) 654 71 90. Voor de locaties Sliedrecht en Ridderkerk (alleen röntgenfoto's en echo's) kan een afspraak worden gemaakt bij PoliDirect, telefoon (0184) 43 42 68. Door beperkte capaciteit en minder ruimte in de wachtkamers kan de wachttijd langer zijn dan normaal.
 • De Poliklinische Apotheken in de hal van de locaties Dordwijk en Zwijndrecht zijn normaal geopend, op maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 17.30 uur.

Kan ik op bezoek komen bij een opgenomen patiënt?

 • Het aantal toegestane bezoekers per opgenomen patiënt gaat op 26 juni van één per dag naar twee per dag. Eén bezoeker tegelijk mag bij de patiënt zijn. Wisselen van bezoeker moet gebeuren buiten de verpleegafdeling. Let op: sommige afdelingen hebben afwijkende bezoekregels.

Mag ik iemand meenemen naar het spreekuur of onderzoek?

 • Ja, maar tijdelijk stellen we hier een maximum aan van één persoon. Deze begeleider mag geen klachten zoals hoesten, niezen en/of koorts hebben. Voor het bijwonen van een onderzoek gelden de gewone regels: soms kan dit niet om medische of veiligheidsredenen. 

In plaats van een bezoek aan mijn behandelaar, heb ik een (beeld)belconsult gehad. Wat betekent dit voor de administratie?

 • Voor onze administratie staat een belconsult gelijk aan een polikliniekbezoek. Of u (beeld)belt met de arts of langskomt op het spreekuur, heeft geen invloed op de totale kosten van een behandeling. Wel kan het gebeuren dat u op de rekening van uw zorgverzekeraar bij het activiteitenoverzicht een 'eerste polikliniekbezoek' of een 'herhaalpolikliniekbezoek' ziet staan, terwijl u niet in het ziekenhuis geweest bent maar met de arts gebeld heeft. Belconsulten blijven om administratieve reden geregistreerd staan als een bezoek. Dit heeft voor u geen gevolgen.

Ik zoek specifieke informatie over het specialisme waar ik onder behandeling ben in relatie tot het coronavirus.

Klik op onderstaande aandoeningen voor meer informatie:

Wij danken iedereen voor het begrip en de medewerking. We hopen dat we het virus snel samen onder controle krijgen en houden!

U bent nu hier

MijnASzBelangrijke informatie voor patiënten en bezoekers in verband met het coronavirus
Naar boven