Meer informatie

Laboratoriumformulier

Wat is een online laboratoriumformulier?

Als uw arts u heeft gevraagd bloed te prikken of urine of ander lichaamsmateriaal in te leveren, ontvangt u een laboratoriumformulier. Bij de polikliniek Interne Geneeskunde ontvangt u dit nu digitaal via MijnASz. Onder de polikliniek Interne Geneeskunde vallen onder andere afspraken met een internist, oncoloog, nefroloog en het Diabetescentrum. In de toekomst zal het online laboratoriumformulier op steeds meer poliklinieken beschikbaar zijn. Dit online formulier vervangt het oude, papieren laboratoriumformulier. Op de priklocatie kunt u het laboratoriumformulier vanaf uw telefoon – digitaal – laten scannen. U hoeft het formulier dus niet uit te printen.

Klik hier voor meer informatie over onze priklocaties.

Waar kan ik mijn online laboratoriumformulier vinden?

1) Klik in MijnASz in het menu bovenaan op ‘Agenda’
2) Er opent een submenu. Klik hierin onder ‘Overig’ op ‘Brief voor het lab’
3) Indien er meerdere formulieren voor u klaarstaan, let dan goed op dat u het formulier, of de formulieren, kiest dat hoort bij de poliafspraak waarvoor u prikt.
4) Klik op de paarse knop ‘Open labbrief’
5) Er verschijnt een tussenscherm. Klik hier op de paarse button ‘Open loopbrief (datum)’

Let op! Lees in het laboratoriumformulier onder ‘Patiëntinstructies’ goed door of er nog bijzondere instructies gelden (bijvoorbeeld of u nuchter moet zijn of van te voren materialen moet ophalen)

Hoe gebruik ik het online laboratoriumformulier?

U kunt bij de prikpost terplekke inloggen in MijnASz en het laboratoriumformulier laten scannen. U kunt de brief eventueel ook van te voren op uw telefoon opslaan, zodat u deze sneller paraat heeft op de priklocatie. Klik hiervoor rechts bovenin op het download-symbool om het formulier te downloaden, of maak een schermafbeelding. Dit symbool ziet er zo uit: U hoeft het formulier niet te printen.

U bent nu hier

MijnASzVeelgestelde vragenLaboratoriumformulier
Naar boven